Delicatessen
Written by Administrator
Thursday, 05 May 2011 17:06
PDF Print E-mail

In onze vitrine vindt u louter huisgemaakte, dagverse producten van zeldzame kwaliteit. Het assortiment bestaat uit 7 meter seizoensgebonden gerechten uit de hele wereld. Kwaliteit, liefde en verbeelding zijn ingrediënten uit de keuken van Traiteur Jongen. Een breed scala van heerlijkheden om mee naar huis te nemen zijn het resultaat.

Naast verse kant-en-klaar maaltijden, vleeswaren, broden en diverse salades vindt u tevens een breed assortiment aan Noord-Hollandse kazen bij ons terug. Onze Stompetoren kaas wordt gemaakt door CONO kaasmakers in Noord-Holland. Deze kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie.

Nadat de kaas de fabriek heeft verlaten is de kaas 15 dagen oud en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15 graden celcius) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuigheid en een dun korstje. Alleen kaas van CONO kaasmakers welke op deze wijze door Kaashandel Remijn te Kerkdriel gerijpt is, wordt verkocht onder de naam Stompetoren. Deze kaas is bij de Detailhandelaar te herkennen aan haar korst. Stompetoren kaas kenmerkt zich door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m overjarig. Tevens is er Stompetoren light.

Kom gerust eens een kijkje nemen in onze zaak te Brandstraat 17a, Sittard.

 

Last Updated on Wednesday, 11 March 2015 12:26